Çölyak Hastalığı Dr. Besler’in Biorezonans yöntemini kullanarak geliştirdiği terapi ile büyük başarı sağlanır.
Bağışıklık sisteminin, buğday ve diğer tahıllarda bulunan gluten dediğimiz proteine karşı bağırsaklarda gösterdiği aşırı reaksiyondur. Bunun sonucu bağırsaklardaki besin emilimini sağlayan villus denilen yapılar bozulur. Besinler emilemez ve bağırsaklarda hasar oluşur.
Yediğimiz gıdalarda bulunan besinler bağırsaklarımızda bulunan villuslardan geçerek kan dolaşımı içine emilirler. Villuslar olmadan kişi, ne kadar yiyecek yerse yesin beslenemez.
Küçük çocuklarda kusma, ishal, karın şişliği, iştahsızlık, kilo alamama ve boy uzamasında yavaşlama gibi tipik belirtilerle ortaya çıkabileceği gibi daha ileri yaşlarda sadece kansızlık, boy kısalığı, kemik zayıflığı ve nedeni bilinemeyen karaciğer hastalığı gibi çok değişik belirtilerle de kendini gösterir.
Çölyak hastası olan kişiler, buğdayda, arpada, çavdarda ve kesin olmamakla birlikte, yulafta bulunan ve gluten olarak adlandırılan bir proteine tahammül edemezler.
Çölyaklı hastalar gluten içeren yiyecekler yediklerinde, onların bağışıklık sistemleri bunu ince bağırsaklara zarar vererek yanıtlar. Özellikle çok küçük ve parmak şekline benzeyen villus olarak adlandırılan ince bağırsaktaki emilimi sağlayan yapılar kaybolur (düzleşir ve görevini yapamaz hale gelir).
Vücudun kendi bağışıklık sistemine zarar vermesinden dolayı çölyak hastalığı otoimmün sistem rahatsızlığı olarak da düşünülmektedir.
Çölyak hastalığı, bağışıklık sisteminin vücudun kendi hücre sistemine aşırı reaksiyon gösterdiği bir hastalıktır. Biorezonans ile tedavi edilebilir.
Çölyak hastalığında bağışıklık sistemi hücreleri, gluten proteinini tehlikeli madde olarak görerek bunu sindirimini sağlayan bağırsak villuslarını yok etmeye çalışırlar. Çölyak hastalığı genetik bir hastalıktır. Bazen hastalık bir ameliyat, çocuk doğumu, hamilelik, viral enfeksiyon ya da şiddetli duygusal stresten sonra tetiklenebildiği gibi ilk seferde de aktif olabilir. Hastalık çocukluk, ergenlik, erişkin yaşamının herhangi bölümünde ortaya çıkabilmektedir.
Burada güçlü bir bağışıklık sistemi vardır ve gluten proteinine karşı aşırı ve yok edici bir reaksiyon vermektedir. Özel bir test yöntemi ile aşırı reaksiyon gösteren bağışıklık sistemi hücrelerinin elektromanyetik salınımı ölçülür. Burada tedavi edilecek olan gluten değil, glutene anormal reaksiyon gösteren lenfosit ve diğer hücrelerin tedavisidir. Hastalık kişiye özgü olduğundan bu ölçümler de kişiye göre değişir. Doğru ölçüm ve buna göre yapılan terapi, tedavi başarısını arttırdığı gibi tedavi süresini de kısaltır. Her seansta ölçümler tekrarlanır ve tedavi yeniden planlanır. Tedavi süresince kişi gluten içeren her türlü gıdadan uzaklaştırılır.
Kişinin bağışıklık sistemine bağlı olarak 6 -16 seans sürebilir.
Bu ameliyat mi desem operasyon mu desem seans başı ne kadar?
Murat bey merhaba. Çölyak genetik bir hastalıktır ve tedavisi mümkün değildir diyor doktorlar. Siz tedavisi mümkündür yazmışssınız açıklamada. Şu zamana kadar net olarak kaç kişiyi çölyak tedavisi ettiniz? Başarı oranınız nedir?
Hocam merhaba. Çalışmanızı tebrik ediyorum kolaylıklar diliyorum. Ama sormak istediğim bir şey var. Demişsiniz ya tedavi sonrası normal insanlar kadar yiyemeseler de azda olsa yiyecekler. Yani o kadar tedavi az biraz gluten içeren besin yiyebilmek için mi ?
Bu tedavi sonunda normal her şeyi yiyebilir miyim
merhaba
çölyak tedavisi seanslar hakkında fıyat rıca edebılır mıyım?
ayrıca tahmini yüzde kaç oranında iyileşme sağlanıyor?
Merhaba hocam tedavi için fiyat bilgisi alabilir miyim ve ne kadar etkili olur